Bioritme & Psyche (18 september)

Alles in ons lichaam heeft zijn ritme en onze biologische klok smeedt al die ritmes aaneen. Die biologische klok wordt mede gestuurd door signalen uit de omgeving. Daarom worden we slaperig als het donker wordt en worden we wakker van de eerste zonnestralen.

 

Het bioritme beïnvloedt veel lichamelijke processen. Denk hierbij aan de bloeddruk, lichaamstemperatuur, het hongergevoel maar ook, via hormonale processen, ons geestelijk en emotioneel welzijn.

 

Bij veel mensen is het bioritme verstoord geraakt. Dat kan gebeuren door bv. het werken in nacht- of ploegendiensten, te reizen tussen verschillende tijdzones of dwangmatig internetgebruik. Als de biologische klok niet optimaal functioneert kan dat leiden tot klachten als concentratieproblemen, slapeloosheid en depressie. Dat kan tijdelijk zijn, maar ook chronische vormen aannemen.

 

Tijdens deze avond bespreken twee professionals van PsyQ de relatie tussen het bioritme en psychische klachten en wat je er aan kunt doen. Een ervaringsdeskundige vertelt over zijn/haar leven met een verstoord bioritme. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 

Praktische informatie:

Datum: maandag 18 september 2017

Tijd: 19.30 uur

Locatie: Dorpscentrum, Lijtweg 9, 2341 HA Oegstgeest

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig


home