Werk & Psyche (09 oktober)

43,5 procent van de volwassen Nederlandse bevolking heeft ooit in het leven een psychische stoornis gehad*. Op jaarbasis heeft bijna een vijfde van de volwassenen een psychische stoornis.

 

Veel van deze mensen hebben een baan, studeren of zijn werkzoekend. Dat levert een dilemma op: vertel je over je kwetsbaarheid en, zo ja, hoe, wat en aan wie vertel je het.

 

Het kan heel heilzaam zijn om openheid te geven over je psychische kwetsbaarheid. Omdat je niets te verbergen hebt heb je meer contact met je collega’s. Je kunt begrip krijgen voor je sterke en minder sterke kanten en makkelijker hulp vragen als het wat minder goed gaat. Bovendien draagt je bij aan het verminderen van vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen.

 

Tegelijkertijd loop je het risico dat je aanloopt tegen bestaande vooroordelen bij werkgevers en collega’s. Op de werkvloer kun je geconfronteerd worden met negatieve opmerkingen, roddelen en zelfs pesten. En de gevolgen op termijn voor je loopbaan zijn moeilijk in te schatten.

 

Hoe ga je hiermee om? Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe hij/zij het aangepakt heeft en wat deze aanpak heeft opgeleverd. Een professional geeft algemene informatie over het onderwerp, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft adviezen.

*) GGZ in tabellen, Trimbos instituut 2011

Praktische informatie:

Datum: maandag 9 oktober 2017

Tijd: 19.30 uur

Locatie: Het Gebouw, Arubapad 2 Leiden

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig

 

Tip: Kijk voor meer informatie over dit onderwerp ook eens op de website van Samen sterk zonder Stigma.
home