Su´cidale gedachten (20 november)

In een onderzoek van het RIVM in 2010 schat men dat jaarlijks ruim 400.000 mensen met gedachten aan zelfmoord rondlopen. Mensen die aan zelfdoding denken of daadwerkelijk een poging doen kampen dikwijls met een depressie of andere psychische stoornis.

 

Hoewel per jaar ca. 1500 mensen overlijden als gevolg van zelfdoding blijft het bij de meesten bij gedachten. Dikwijls worden die gedachten uit schaamte of angst voor veroordeling niet gedeeld met anderen. Of omdat men denkt dat niemand kan helpen. De gedachten kunnen hen dan helemaal in beslag gaan nemen.

 

Het is mogelijk hieruit te komen, bijvoorbeeld door hulp te zoeken, de gedachten te bespreken of doordat omstandigheden veranderen.

 

Tijdens deze avond vertelt een ervaringsdeskundige u hoe het is om suïcidale gedachten te hebben en hoe hij/zij daarmee omgaat. Een professional informeert u over achtergronden en actuele inzichten over dit onderwerp en vertelt over de verschillende mogelijkheden om hulp te krijgen voor direct betrokkenen en mensen in hun omgeving. Uiteraard kunnen er vragen worden gesteld.

Praktische informatie

Datum: maandag 20 november 2017

Tijd: 19.30 uur

Locatie: Vredeskerk, van Vollenhovekade 24, 2313 GG Leiden

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig


home