Piekeren; Sassenheim (05 maart 2018)

Informatieavond over Piekeren

98% van de Nederlanders piekert minimaal eens per week, zo blijkt uit onderzoek. Er is reden genoeg: onzekere economie, internationale spanningen, individuele problemen. Sommige mensen piekeren zo vaak dat het een hardnekkige gewoonte wordt.

Mensen piekeren vaak in een poging hun angst voor onzekere, negatieve zaken in de toekomst te bedwingen, maar piekeren roept vaak zelf angst op. Overmatig piekeren heeft gevolgen. Het kost veel tijd en gaat ten koste van de concentratie. Het kan aanleiding geven tot depressieve gevoelens en problemen met slapen. Ook komen lichamelijke klachten komen voor zoals een opgejaagd gevoel, spierpijn, en hoofdpijn. Soms durven mensen nauwelijks meer iets te ondernemen, of zijn ze bang om gek te worden. Als het leven van iemand door het piekeren zo ernstig ontwricht raakt spreken we van een piekerstoornis of GAS (gegeneraliseerde angststoornis).

Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om overmatig te piekeren en hoe hij/zij hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft algemeen advies. U krijgt uiteraard de gelegenheid uw vragen te stellen. De organisatie is in handen van Stichting Lumen Holland Rijnland* en GGZ Rivierduinen.

Praktische informatie

Datum: Maandag 5 maart 2018
Tijd: 19.30 uur (deur open vanaf 19.15 uur)
Locatie: Julianakerk, Julianalaan 6, Sassenheim
Kosten: Toegang is gratis
Aanmelden: Niet nodig

*voorheen GGz Informatiepunt, Inloophuis Psychiatrie en Stichting ZON.

home