Depressie en burnout; Alphen aan den Rijn (19 maart 2018)

Voorlichtingsavond Depressie & Burn-out

De klachten van mensen met een burn-out kunnen erg lijken op die van mensen met een depressie. In beide gevallen voelen mensen zich vaak somber en lusteloos en kunnen zij last hebben van schuldgevoelens. Een belangrijk verschil is echter dat een burn-out het gevolg is van langdurige overbelasting, terwijl een depressie ook kan ontstaan zonder dat er sprake is van overbelasting. Een burn-out is een staat van totale uitputting als gevolg van een gebrek aan balans tussen inspanning en herstel, men heeft letterlijk geen energie meer. Een depressie is een stemmingsstoornis en staat los van het energieniveau van de getroffene, al ervaart deze dat vaak heel anders.

Omdat iemand met een depressie een andere behandeling nodig heeft dan iemand die lijdt aan een burn-out is het belangrijk dat de juiste diagnose snel gesteld wordt.

Tijdens deze avond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om een depressie of burn-out te hebben en hoe hij/zij het herstel vormgeeft. Een deskundige van GGZ Rivierduinen geeft feitelijke informatie. Daarnaast geeft hij/zij aan hoe betrokkenen uit de omgeving iemand met deze klachten kunnen steunen. Uiteraard wordt u in de gelegenheid gesteld uw vragen te stellen.

Praktische informatie:

Datum: maandag 19 maart 2018

Tijd: 19.30 uur

Locatie: Restaurant de Vrienden, Uranusstraat 500, 2402 CG Alphen aan den Rijn

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig


home