AD(H)D bij volwassenen; Leiden (15 oktober 2018)

Voorlichtingsavond AD(H)D bij volwassenen

Hoewel ADHD meestal met kinderen in verband wordt gebracht krijgen sinds enige tijd ook volwassenen deze diagnose. Het wordt dan ook wel AADD genoemd; Adult Attention Deficit Disorder. Voorwaarde voor de diagnose is dat de klachten sinds de kindertijd aanwezig zijn.

Volwassenen die de diagnose ADHD krijgen hebben vaak zelf al manieren gevonden hun tomeloze energie kwijt te kunnen, bijvoorbeeld in werk en sport. Zij ervaren het rusteloze gevoel meer mentaal. De hyperactiviteit is vaak nog te herkennen in niet stil kunnen zitten, beweeglijkheid, moeite hebben met ontspannen, aan een stuk doorpraten.

Elke volwassenen met ADHD ervaart, meer of minder intens, een unieke mix van symptomen. Maar vrijwel iedereen heeft moeite de aandacht ergens voor langere tijd bij te houden. Een ander veel voorkomend kenmerk is impulsiviteit: eerst handelen alvorens na te denken.

Als volwassenen de diagnose ADHD krijgen ervaren zij dit vaak als een opluchting. Ze hebben zich dikwijls allerlei problemen voorgedaan op school, op het werk en in hun sociale leven. Hiervoor is eindelijk een verklaring gevonden. Maar, als men beseft dat met de juiste hulp mogelijk meer mogelijk was geweest, is er ook vaak verdriet en boosheid. Daarnaast komt de vraag aan de orde: hoe nu verder. De diagnose kan helpen meer inzicht te krijgen in je sterke en minder sterke kanten en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om als volwassene de diagnose AD(H)D te krijgen (en hebben) en hoe hij/zij hier mee omgaat. Deskundigen geven algemene informatie over het onderwerp en vertellen over het aanwezige hulpaanbod. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

Praktische informatie:

Datum: maandag 15 oktober 2018

Tijd: 19.30 uur

Locatie: Vredeskerk, van Vollehovekade 24, 2313 GG Leiden

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig

home